فصلنامه گزارش ایران شناسی که درگذشته در شکل و شمایل کتاب منتشر میگردید در فصل جدید انتشار دستخوش تغییرات اساسی شده است و در قالب فصلنامهای منظم و متنوع و بهصورت الکترونیکی به نظر علاقهمندان خواهد رسید. انعکاس کلیه فعالیتهای علمی و پژوهشی، اجرایی و غیره در هر شماره و به نوبت انجام خواهد شد و تمام سعی و تلاش دست اندرکاران بر آن خواهد بود تا مجلهای جذاب و حاوی اطلاعات مفید و بهروز از فعالیتهای ایرانشناسی در داخل و خارج از کشور در دسترس علاقهمندان قرار گیرد.
ادامه ...فصلنامه مطالعات ایرانشناسی تلاش دارد، با ایجاد بستری مناسب، برای طرح مباحث مختلف ایرانشناسانه، پرتوی اندک در سهم و اندازه خود بر دشواریها و چالشهای مطالعات ایرانی بیفکند. در واقع رویکرد اصلی بنیاد ایرانشناسی در انتشار این فصلنامه توجه به موضوعهایی است که به اقتضای شرایط ، ضروری بنظر میرسند. از اینرو سعی شده است ، تمام یا بیشتر مسایل مربوط به ایران در این فصلنامه مد نظر قرار گیرند. همچنین تلاش بر این است که از کلی گویی و تکرار مطالب پرهیز و مسایل مربوط به ایران بصورت جزیی، ریز و دقیق بیان شوند. از اهداف اصلی این نشریه پرداختن به مباحث نظری ایرانشناسی و طرح تعاریف در چیستی و چرایی این شاخه از علوم انسانی است. بیان چالشها و طرح ابهامات پیش روی این شاخه از علم به منظور نیل به تعریفی درست و یافتن روش تحقیق مناسب. دانش ایرانشناسی برای گسترش دامنه علمی خود نیازمند تامل و دور اندیشی، همراه با فراست و درک بیشتر در حوزه مفاهیم، تعاریف و بیان حدود و ثغور خود است؛ زیرا این دانش با توجه به رویکرد نوین ایرانی خود از پیشینه چندانی برخوردار نیست و ضرورت باز تعریف از آنچه خود، آن را ایرانشناسی یا دانش ایرانشناسی میداند، مشهود است. برغم تعاریف متعدد ارایه شده از ایرانشناسی هنوز در عرضه مفاهیم اصلی و اساسی مطالعات ایرانی، جمع بندی اقناع کننده یی وجود ندارد. حوزهای که سخت نیازمند پاسخهای جدی و مستند است. در این راه همیاری صاحب نظران و دانشمندان، اساتید، دانشجویان و علاقمندان از منظر نقد و ارایه نظر، راهگشای نشریه ایرانشناسی و کلیه دستاندرکاران آن خواهد بود.
ادامه ...فصلنامه مطالعات خلیجفارس به صاحب امتیازی بنیاد ایرانشناسی نشریهای علمی است که از سال ۱۳۹۳ منتشر میشود. خلیجفارس همواره جایگاهی مهم و بیبدیل در مناسبات اقتصادی و سیاسی ایران داشته است اما این نكته سبب نمیگردد تا از اهمیت تاریخی و جغرافیایی و فرهنگی آن كاسته شود. این فصلنامه، بنا دارد تا گوشهای از قدمت و غنای این منطقه مهم و حساس را در قالب مقالههای علمی بازتاب دهد و با تكیه بر داشتههای فراوان كرانههای ایرانی این پهنه آبی، نقش فرهنگ و تمدن ایرانی را در شكل گرفتن هویت خلیجفارس و خشكیهای اطراف آن آشكار سازد. مباحثی همچون باستانشناختی، اسطورهشناختی، تاریخ، جغرافیا و ژئوپولتیک، جغرافیای تاریخی، مردمشناسی، جامعهشناسی، فرهنگ بومی(فولکلور)، حقوق و روابط بینالملل، دریانوردی، ادبیات بومی، مباحث اقتصادی، مسایل زیست محیطی، جزایر و بندرها، گردشگری و... از جمله موضوعاتی است که در این فصلنامه بدانها پرداخته میشود. فصلنامه مطالعات خلیج فارس از همكاری با تمامی پژوهشگران، اساتید و علاقهمندان به مطالعه درباره خلیجفارس و كرانههای آن استقبال مینماید.
ادامه ...